بادام ریز ایرانی سرشار از ویتامین E می باشد که از بروز سکته های قلبی و مغزی جلوگیری می کند. مواد معدنی و ویتامین های فراوان موجود در این بادام از آلزایمر پیشگیری کرده و حافظه را تقویت می کند. وجود منگنز و مس در بادام خستگی را از بین می برد و انرژی بدن را بالا می برد. در این نوع بادام احتمال وجود درصد بسیار کمی ،تلخی وجود دارد که این درصد کم خاصیت بادام ایرانی است
محصولات مرتبط
بادام درختی ایرانی یکی از محبوبترین انواع اجیل در دنیاست که به لطف غلظت بالای چربیهای غیر اشباع (چربیهای سالم) فواید و مزایای فراوانی برای سلامتی به ویژه سلامت قلب به همراه دارد. مصرف این آجیل برای افزایش گردش خون، تقویت استخوانها، محافظت از پوست، کمک به هضم غذا، کنترل سطح قند خون و غیره بسیار مفید است. مصرف بادام درختی بعلاوه بر افزایش عملکرد شناختی و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن میتواند موثر باشد.
**مهمترین خواص بادام درختی:
1. آجیلی غنی از آنتیاکسیدانها : در بدن ما مولکولهای ناپایداری بنام رادیکالهای آزاد وجود دارند. میزان زیاد این مولکولها میتواند به بافت سلولهای بدن آسیب زده و باعث افزایش ریسک بروز بیماریهایی مانند سرطان و افزایش سرعت پیری در بدن شود. بادام درختی منبعی غنی از آنتیاکسیدانها است که البته اکثر آن نیز در پوستهی قهوهای رنگ مغز بادام درختی جمع شدهاند. بررسیهایی که در مورد اثرات آنتیاکسیدانی بادام درختی انجام شده، نشان میدهد افرادی که در مدت زمان معینی روزانه بادام درختی مصرف کردهاند، بعد از مدتی میزان استرس اکسیداتیو ناشی از فعالیت رادیکالهای آزاد در بدنشان به میزان قابلتوجهی کاهش یافته است.همچنین، بادام درختی حاوی مقدار زیادی ویتامین E است که نوعی آنتیاکسیدان است. پژوهشها نشان میدهند مصرف بیشتر ویتامین E با ریسک کمتر بروز بیماریهای قلبی، سرطان و آلزایمر مرتبط است.
2. مصرف آن به کنترل سطح قند خون کمک میکند : بادام درختی و به طور کلی آجیلها دارای مقادیر کمی کربوهیدرات هستند. از طرف دیگر این خوردنیهای جذاب، میزان زیادی پروتئین و چربیهای سالم و فیبر دارند. به همین دلیل، برای افرادی که قند خون بالایی دارند، و به ویژه افراد مبتلا به دیابت، مصرف آجیل و بادام درختی در برنامه غذایی میتواند بسیار مفید باشد. مزیت دیگر خوردن بادام درختی، مقدار زیاد منیزیم موجود در آنها است. منیزیم در بسیاری از فرایندهای شیمیایی بدن نقش دارد که تنظیم قند خون نیز یکی از این فرآیندهاست.یک نکتهی جالب در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ این است که حدود ۲۵ تا ۳۸ درصد از آنها دچار کمبود منیزیم هستند. بنابراین، این افراد با خوردن بادام درختی میتوانند میزان منیزیم در بدن خود را افزایش داده و عملکرد انسولین را بهبود بخشند. منیزیم علاوه بر تنظیم قند خون میتواند از بروز سندروم متابولیک که میتواند به نوبهی خود ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد، جلوگیری کند. خوشبختانه، بادام درختی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و هم افراد سالم و هم بیماران دیابتی با خوردن این آجیل میتوانند وضعیت قند خون خود را بهتر کنند.
3. کنترل و تنظیم فشار خون :همانطور که پیشتر اشاره کردیم، منیزیم عنصری مهم در تنظیم قند خون است. تحقیقات نشان میدهند که نقش منیزیم در بدن فقط به تنظیم قند خون محدود نمیشود و کمبود آن در بدن ارتباط زیادی با فشار خون دارد. فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی در بروز حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه است. خوردن بادام درختی و گنجاندن آن در برنامهی غذایی روزانه راه خوبی برای تنظیم فشار خون در یک سطح متعادل است.
4. کاهش کلسترول منفی خون :بسیاری از غذاهایی که امروزه مصرف میکنیم پرکالری هستند و میتوانند میزان کلسترولهای مضر خون را افزایش دهند. افزایش کلسترول بد میتواند به نوبهی خود با ریسک بروز بیماریهای قلبی مرتبط باشد. نتایج برخی از پژوهشها نشان میدهد مصرف روزانهی بادام درختی میتواند میزان کلسترول بد را به طور چشمگیری پایین آورده و در عین حال، سطح کلسترول خوب را در بدن حفظ میکند.
5. کاهش خطرات سکته قلبی :میزان زیاد کلسترول بد میتواند باعث اکسیده شدن آن و انسداد رگهای خونی شود و این مسئله نیز میتواند ریسک بروز بیماریهای قلبی را افزایش دهد. مصرف بادام درختی علاوه بر کاهش میزان کلسترول بد خون میتواند از اکسیده شدن آن در بدن جلوگیری کند. آنتیاکسیدانهای پلیفنل که به میزان زیاد در پوستهی قهوهای بادام درختی وجود دارند، میتوانند با اثرات اکسیده شدن کلسترولهای بد مبارزه کنند. بنابراین، مصرف روزانهی بادام درختی میتواند ریسک بروز بیماریهای قلبی را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
6. ایدهآل برای دوران رژیم غذایی :به طور کلی میتوان گفت آجیلها گزینهی مناسبی برای رژیم غذایی افرادی هستند که میخواهند وزن اضافی خود را کم کنند. برای نمونه بادام درختی دارای میزان کربوهیدرات کمی است و در مقابل مقادیر زیادی فیبر و پروتئین دارد.خوردن فیبر و پروتئین باعث ایجاد حس سیری در فرد شده و به این صورت، مانع از پرخوری میشود. همچنین، تمام چربی موجود در بادام درختی جذب بدن انسان نمیشود. این مساله به این خاطر است که بخشی از این چربی در دیوارهی فیبری بادام درختی باقی مانده و در زمان هضم جذب بدن نمیشود. بررسیهایی که در خصوص زنان دارای اضافه وزن انجام شده نشان داده است که گروهی از این زنان که به طور روزانه در رژیم غذایی خود بادام درختی مصرف کردهاند نسبت به افرادی که از این آجیل استفاده نکردهاند، کاهش وزن بیشتری داشتهاند. از این رو، بادام درختی میتواند یک مادهی غذایی خوب برای حفظ وزن مناسب باشد.
7. رفع کم خونی مینور :یکی از عوامل اصلی ابتلا به کمخونی، کاهش تعداد گلبولهای خون است. بادام درختی دارای عناصری همچون مس، آهن و ویتامینها است که این مواد میتوانند پروتئین هموگلوبین تولید کنند. هموگلوبین پروتئینی است که در گلبولهای قرمز وجود دارد و اکسیژن را به سلولهای بدن میرساند. در نتیجه، یکی از فواید خوردن بادام درختی برای سلامتی میتواند افزایش هموگلوبین گلبولهای خون و جلوگیری از بروز کمخونی در افراد باشد.
8. بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از آلزایمر : بادام درختی حاوی دو ماده به نام کارنیتینآل و ریبوفلاوین است. این دو ماده در رشد سلولهای مغز بسیار مؤثر هستند. همچنین، بادام درختی حاوی آمینو اسیدی بنام فنیلآلانین است که نقش مهمی در بهبود عملکرد ادراک مغز دارد. به این ترتیب، مصرف روزانه 5 بادام درختی میتواند باعث افزایش و بهبود عملکرد مغز شود. (در اینکه مصرف بادام بواسطه خواص و فواید بینظیرش میتواند در بهبود عملکرد مغز موثر باشد تردیدی نیست؛ اما گاهی اختلاف بر سر مصرف نژاد ایرانی و آمریکایی بالا میگیرد.
9. داروی سلامتی پوست و مو :بادام حاوی مادهای به نام زردینه است؛ نوعی آنتیاکسیدان که میتواند آسیب ناشی از آفتابسوختگی در پوست را کاهش دهد و سرعت پیری، تغییرات سرطانی و دیگر آسیبهای ناشی از تابش اشعه ماوراء بنفش را کمتر کند. این آنتیاکسیدان به میزان قابلتوجهی در بادام درختی وجود دارد و مصرف این آجیل میتواند فواید و مزایای زیادی برای سلامتی پوست به همراه داشته باشد.
دیدگاه خود را بنویسید